Bel ons: 0543-514787 of whatsapp naar: 06-14578990
Beatrixpark 26, 7101 BN Winterswijk
Privacy Policy

headphoto

Echografie

Echografie is een diagnostisch middel en dus geen behandeling op zich en dient als hulpmiddel of evaluatiemiddel, wanneer de fysiotherapeut zijn vermoedens wil bevestigen.

U krijgt een volledig lichamelijk onderzoek door één van onze fysio-/sport- of manueel therapeut gespecialiseerd in uw klachten. Indien nodig wordt het onderzoek aangevuld met echografie.

Hiervoor hebben Yvet Koskamp en Gerrit te Kolste zich binnen de muren van het AMC in Amsterdam geschoold tot echografist.

Wat houdt echografie in?
Echografie wordt in de fysiotherapie alleen toegepast voor de beoordeling van musculo-skeletale (is spier-bot) aandoeningen van de volgende gewrichten: schouder, elleboog, pols, heup, knie en enkel.

Weefselschade en overbelasting kan met behulp van echografie in beeld worden gebracht. Er ontstaat een beter inzicht omtrent de aard en ernst van de klachten. De kwaliteit van de pezen, spieren en gewrichten is met echografie goed in beeld te brengen. Hierdoor kan de mate van belastbaarheid van structuren worden aangegeven.

Naast de stilstaande opnames kunnen er ook bewegende beelden gemaakt worden. Hierdoor kan het dynamische gedrag van gewrichten, pezen en spieren beoordeeld kan worden. Dit is bijvoorbeeld bij een MRI, CT-scan of röntgen-foto niet mogelijk. Dit bewegende onderzoek kan aantonen of er tijdens een beweging een probleem is of ontstaat. Hierbij kun je denken aan een inklemming, verkleving of obstructie van het betreffende weefsel.

Deze bevindingen zullen wij met u bespreken!