Bel ons: 0543-514787 of whatsapp naar: 06-14578990
Beatrixpark 26, 7101 BN Winterswijk
Privacy Policy

headphoto

Parkinson / deelnemer ParkinsonNet

Wat kan fysiotherapie voor u als Parkinson patiƫnt betekenen?

De ziekte van Parkinson is een complexe aandoening. Hierdoor kunnen problemen ontstaan met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Nadat een neuroloog bij u de ziekte van Parkinson heeft geconstateerd, kunt u een doorverwijzing naar de fysiotherapeut krijgen, bijvoorbeeld van uw huisarts, de neuroloog of een andere medisch specialist.

Wanneer is er aanleiding voor een doorverwijzing naar de fysiotherapeut? Als u problemen ervaart bij dagelijkse bewegingen, zoals lopen, opstaan uit een stoel en omrollen in bed. Een verminderde conditie kan een reden zijn, evenals nek- of schouderklachten. Of mogelijk bent u het afgelopen jaar meerdere malen gevallen en bent u juist geneigd om minder te bewegen. Dat is begrijpelijk. Actief blijven heeft echter een positieve uitwerking op uw klachten en voorkomt nieuwe bijkomende klachten, zoals broze botten, obstipatie of problemen met uw hart. Voor specifieke deskundigheid kunt u verwezen worden naar een fysiotherapeut vanuit het ParkinsonNet.

Het ParkinsonNet is een kennisnetwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van patiƫnten met de ziekte van Parkinson en op Parkinson lijkende aandoeningen (parkinsonismen). U verdient de beste zorg en dit doen we door onze kennis te vergroten middels scholingen, het ParkinsonNet jaarcongres en door onderzoek.

Therapeuten binnen Fysiotherapie Beatrixpark:

  • Peter de Kok
  • Jason Ombeng