Bel ons: 0543-514787 of whatsapp naar: 06-14578990
Beatrixpark 26, 7101 BN Winterswijk
Privacy Policy

headphoto

Sportfysiotherapie

“Werken naar goede prestatie”

Eén van de specialisaties binnen de fysiotherapie is sportfysiotherapie. De sportfysiotherapeut richt zich op de behandeling van sportblessures, waarbij vaak preventie en voorlichting (advisering) een grote rol spelen. Hij weet wat er tijdens sporten gebeurt en snapt daarom hoe u geblesseerd bent geraakt. Als sporter begrijpt hij ook hoe belangrijk de sport voor u en uw vereniging is. Naast prestatiegerichte (top)sporters en recreatieve sporters behandelt de sportfysiotherapeut ook kwetsbare doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport of beweging kan worden ingezet als onderdeel van een therapie. De sportfysiotherapeut kan kiezen uit verschillende behandelmogelijkheden zoals oefenprogramma’s met of zonder gebruik van trainingsapparatuur. Braces of taping, mobiliserende technieken en diverse ondersteunende behandelapparatuur kunnen ook deel van de behandeling uitmaken.

Waarom een speciale sportfysiotherapeut?

Op het gebied van sportspecifieke training tijdens het behandeltraject is de sportfysiotherapeut dé specialist. Aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden in de behandeling betrokken. Met de doelgerichte behandeling en adviezen van de sportfysiotherapeut wordt er gestreefd naar het herstel tot op uw oorspronkelijke sportniveau binnen een afzienbare tijd. Bovendien voorkomt u herhaling van de blessure in de toekomst. De sportfysiotherapeut traint u zo sportspecifiek en functioneel mogelijk en wordt het behandelplan voor u op maat gemaakt. Zo nodig overlegt hij met uw trainer. U zult merken dat u een stuk makkelijker samenwerkt met een fysiotherapeut die u als sporter benadert.

Beginnende sporters advies en begeleiding

Veel mensen willen wel sporten of bewegen, maar weten niet goed hoe. Wellicht herkent u dat. Misschien is het al lang geleden dat u voor het laatst hebt gesport, bent u in de loop van de tijd zwaarder geworden of is het vanwege uw handicap of chronische ziekte nu eenmaal niet zo eenvoudig om te gaan sporten. De sportfysiotherapeut kan u helpen bij het kiezen van een activiteit die bij u past. Hij is deskundig op het gebied van het menselijk lichaam en dan speciaal als het gaat om sporten en bewegen. Hij kan u vertellen wat u kunt doen en hoe u het kunt doen. Met andere woorden: hij geeft advies en kan u er ook bij begeleiden. Om uw algehele fitheid in kaart te brengen zal de sportfysiotherapeut zonodig de FysioFitheidsScan bij u afnemen.

Wat kunt u verwachten bij een blessure- of sportadvies?

Blessure-advies

U loopt al een tijdje met een klacht of hebt sinds kort een hinderlijke blessure en wilt graag weten wat u daaraan kunt doen?Twijfel niet langer. U bent van harte welkom bij de sportfysiotherapeut. Hij voert een zogenaamde sportfysiotherapeutische screening uit. Na deze screening weet u direct wat u te doen staat.

Sportadvies voor niet sporters en ongetrainden. Verantwoord beginnen met sporten.

Als u wel wat actiever wilt worden, maar u weet niet goed hoe te beginnen, wat verantwoord is en / of wat het beste bij u past, kies dan voor de sportfysiotherapeut. Hij of zij heeft door zijn uitgebreide opleiding en ruime ervaring, specialistische kennis van uw fysieke (on)mogelijkheden en de verschillende sportbelastingen. Samen met u wordt een professioneel trainingsprogramma opgesteld zodat u verantwoord aan de slag kunt gaan zonder blessures.

Sportadvies voor sporters

Als u wel sport, maar u vraagt zich af of u wel goed bezig bent, het loopprogramma wel aansluit bij uw doelen of uw trainingsfrequentie wel juist is, klop dan ook eens aan bij de sportfysiotherapeut. Hij zal – in nauw overleg met u – het meest optimale traject adviseren.

Therapeut binnen Fysiotherapie Beatrixpark

  • Jason Ombeng